Αλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτέζ: Το Δημοκρατικό κόμμα εχθρεύεται ό,τι είναι προοδευτικό

[ ARTI news / Κόσμος / 09.11.20 ]

Η γερουσιαστής Αλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτέζ δήλωσε σε συνέντευξή της στους New York Times ότι ενδέχεται να εγκαταλείψει την πολιτική αν το Δημοκρατικό κόμμα υπαναχωρήσει από τις προοδευτικές δεσμεύσεις του.

“Δεν ξέρω καν αν θέλω να είμαι στην πολιτική”, είπε η Κορτέζ στους Times.

Η κάτοικος του Μπρονξ ανέφερε ότι το Δημοκρατικό κόμμα είναι πλέον εχθρικό σε προοδευτικές πολιτικές, όπως το Medicare for All και το Κίνημα «Οι Μαύρες Ζωές αξίζουν».

“Προς τα έξω, υπήρξε ένας μεγάλος όγκος υποστήριξης. Αλλά στο εσωτερικό, (το Δημοκρατικό κόμμα) είναι εξαιρετικά εχθρικό προς οτιδήποτε είναι έστω και λίγο προοδευτικό.”

Η συνέντευξη δόθηκε το Σάββατο, λίγο μετά την ανακοίνωση της εκλογής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν από τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Αν και ο Μπάιντεν κέρδισε την προεδρία, οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι για την Γερουσία δεν τα πήγαν και πολύ καλά, με κάποια στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος να κατηγορούν την προοδευτική πτέρυγα για την απώλεια των εδρών.

Η Οκάσιο-Κορτέζ, που νίκησε εύκολα τους αντιπάλους της, που μάλιστα είχαν πάρα πολύ μεγάλη χρηματοδότηση, απάντησε με τη σειρά της λέγοντας ότι για τις απώλειες ευθύνονται οι ανεπαρκείς προεκλογικές εκστρατείες και η αποφυγή προοδευτικών θέσεων σε πολλά ζητήματα. Είπε επίσης ότι θέλει οι Δημοκρατικοί να σταματήσουν να βλέπουν τις προοδευτικές πολιτικές με εχθρότητα, να μην αγνοούν τους προοδευτικούς ακτιβιστές, τους Μαύρους, τους «Καφέ» και τη νεολαία. “Επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα για την επανεκλογή μου επειδή αισθάνθηκα ότι έπρεπε να αποδείξω ότι αυτό το κίνημα είναι αληθινό”, είπε η Οκάσιο-Κορτέζ στους Times.