Ακροδεξιοί διέκοψαν θεατρική παράσταση...

[ ARTI news / Ελλάδα / 14.03.19 ]

Το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη και στην απογευματινή παράσταση του θεατρικού έργου "Πυρκαγιές" που ανεβάζει το ΚΘΒΕ. Τέσσερα μέλη της φασιστικής οργάνωσης Ιερός Λόχος που καθόταν σε θέσεις θεατών άρχισαν ξαφνικά να φωνάζουν συνθήματα κατά της παράστασης μέσα στο Βασιλικό Θέατρο. Η παράσταση αναγκαστικά διακόπηκε για λίγα λεπτά και συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών. Η οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε αναφέρει πως προχώρησε στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία επειδή η «συγκεκριμένη παράσταση βλαστημά τα Ιερά πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης».

Στο θέατρο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά δεν προέβησαν σε προσαγωγές. Ο διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης έγραψε στο fb: «Συμβαίνουν κι αυτά στη μικρή μας πόλη… Ευχαριστούμε τους 200 θεατές της σημερινής παράστασης που έδειξαν ξεκάθαρα ότι δε συμμερίζονται την άποψη περί λογοκρισίας στην Τέχνη. Η παράσταση συνεχίστηκε κανονικά.»

O πρόεδρος του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού έγραψε: «Ο ακραίος φανατισμός, η λογοκρισία και η φασιστική νοοτροπία δεν θα περάσουν ούτε στο ΚΘΒΕ ούτε πουθενά. Έλεος πια με τους κάθε λογής ακροδεξιούς τραμπούκους. Και, δυστυχώς, η βλακεία είναι ανίκητη… Οι ”Πυρκαγιές” είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του φετινού χειμώνα.»

Πληροφορίες: parallaximag.gr