Αθώος ο Ψυχάρης, αναβολή για Μαρινάκη

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.10.19 ]

Αθωώθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης για την υπόθεση του δανείου από την Alpha Bank.

Ενώ η δίκη για τα στημένα παιγνίδια ποδοσφαίρου αναβλήθηκε.

Την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη και των 10 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο αναβλήθηκε αφού από τον μακρύ κατάλογο των μαρτύρων εμφανίστηκαν στο δικαστήριο μόλις επτά με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διεξαχθεί η δίκη και να πάρει νέα αναβολή. 

Η κατάσταση προκάλεσε την έκρηξη της έδρας του Τριμελούς Εφετείου. Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθονται, εκτός από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορό του, πρώην διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, καθώς και για  αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος.

Από τους 28 κατηγορούμενους ήταν παρόντες μόνο οι επτά: οι Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντζος και Σπάθας. Από τους 24 μάρτυρες παρόντες ήταν μόνο οι Βασάρας, Θωμαΐδης, Κωνσταντινέας, Καλύβας και Παναγόπουλος.