Αγωγή Σαμαρά εναντίον ΟΙΕΛΕ για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.01.19 ]

Εναντίον της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), του προέδρου της Μιχάλη Κουρουτού και δημοσιογράφων στρέφεται με αγωγή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητώντας χρηματική αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και όπως σχολίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, «είναι η πρώτη φορά που πολιτικός στρέφεται εναντίον συνδικαλιστικού οργάνου (...) Το Κολλέγιο είναι χώρος αναπαραγωγής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας και θέλουμε να βάλουμε έναν φραγμό στην ασυδοσία».

Θυμίζουμε ότι η η εκπαιδευτικός, που είχε απολυθεί το 2012 από το Κολλέγιο Ψυχικού για τη μονογραφή της κόλλας του γιου του Αντώνη Σαμαρά λόγω προσπάθειας αντιγραφής σε εξετάσεις, δικαιώθηκε μετά θάνατον καθώς τον Αύγουστο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησε να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης και διέταξε ειδική έρευνα για τους λόγους απόλυσης της εκπαιδευτικού.

Από τον τον επανέλεγχο προέκυψε ότι το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΕ) δεν είχε καταλήξει σε κρίση περί καταχρηστικότητας ή μη της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού και ως εκ τούτου το υπουργείο προέβη σε ανάκληση της απόλυσης της καθηγήτριας.

Διευκρινίζουμε ότι εκείνη την περίοδο οι καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών των ισότιμων σχολείων (Κολλεγίου-Αρσακείων) εξετάζονταν ως προς τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητά τους από τα κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας (βάσει του άρθρου 37 του Ν. 682/77). Στο ΚΥΣΔΕ που εξέτασε την υπόθεση Μπουλούτα οι νομικοί παραστάτες του Κολλεγίου ζήτησαν την εξαίρεση των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ.

Πηγή ΕφΣυν