Όταν σπας αυτή την απεργία...

[ ARTI news / Ελλάδα / 25.10.17 ]

 

Ναταλί Χατζηαντωνίου

Όταν σπας ειδικά αυτή την απεργία, έχοντας συναδέλφους απεργούς πείνας και την Αφροδίτη στο νοσοκομείο, είσαι μεγάλο καθίκι και γιγαντιαίος μαλάκας Άρη Πορτοσάλτε και λοιποί. Και 6 μήνες διαγραφή είναι αστείοι για μία επαναλαμβανόμενα καθίκικη αντισυναδελφική και σκατένια συμπεριφορά σχεδόν σε κάθε απεργία. Να πας στο διάβολο. (Υπογράφω το ποστ μου κι αναλαμβάνω την ευθύνη των εκφράσεων ευθέως προς το πρόσωπο)

Χρήστος Χαραλαμπόπουλος

ΑΝ είχε αλλάξει το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από το 2009 και ΑΝ είχε δημιουργηθεί ΕΝΑ συνδικάτο για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στα μέσα, πιθανόν τώρα να μην αγωνιζόμασταν μόνο για τα δικά μας ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά να ήμασταν και στην πρώτη γραμμή, για τα δικαιώματα και όσων άλλων δεν έχουν πια.

Ελένη Αργυρίου

Η απεργία των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ (αν και κολοβή, με απεργοσπασίες σε πολλά σάιτ και στον όμιλο του ΣΚΑΪ) για να σώσουν το αυτοδιοίκητο ταμείο τους (ΕΔΟΕΑΠ) δεν φαίνεται να συγκινεί την κοινωνία. Τη μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία του κόσμου, για τους οποίους οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να δίνουν το είναι τους ώστε να τους ενημερώνουν για τα συμφέροντά τους, αντικειμενικά και αληθινά. Αν η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, ένιωθε ως «προστάτες του» τους δημοσιογράφους, θα ήταν με διάφορες μορφές στο πλευρό τους (δέστε πχ την τεράστια διαδήλωση στη Μάλτα, μετά τη δολοφονία έγκριτης δημοσιογράφου). Η μεγάλη ήττα λοιπόν του δημοσιογραφικού κόσμου, είναι καταρχήν αυτή. Έχει αφανιστεί η υπόληψη και ο σεβασμός προς το «λειτούργημά τους» επειδή το ξεπούλησαν. Όχι όλοι. Οι πολλοί όμως, ναι. Οι λίγοι ευσυνείδητοι, δεν βρήκαν το τρόπο να «τραβήξουν τ' αφτιά» των πολλών κι έτσι τους «πήρε η μπάλα» όλους. 
Επειδή σε όλα τα καταστατικά των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αναφέρεται ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα, οι διαγραφές από τα σωματεία, δεν έπρεπε να αφορούν μόνο τους απεργοσπάστες. Έπρεπε να αφορούν όλους όσους άρχισαν να μετατρέπουν το λειτούργημα, σε δημόσιες σχέσεις, εμπόριο και γκλαμουριά. Έπρεπε να αφορούν όλους όσους κάνουν το οτιδήποτε αντίθετο με τη δεοντολογία, ώστε να βολέψουν τον κώλο τους. 
Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα, έστω και για τα κροκοδείλια.

Πηγή: FB