Έρευνα: Υψηλής διατροφικής αξίας τα αλιεύματα του Αμβρακικού

[ ARti news / Ήπειρος / 03.11.18 ]

Τα υψηλά και ευεργετικά χαρακτηριστικά της γαρίδας, της σαρδέλας και της κουτσουμούρας του Αμβρακικού Κόλπου, αναδεικνύονται μέσα από την επιστημονική έρευνα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια/Π.Ε. Πρέβεζας και υλοποίησε το Τμήμα Γεωπονίας του ΤΕΙ Άρτας. Τα τρία αλιεύματα, θα προωθηθούν για την ένταξή τους στα Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), δράση που αποτελεί ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την αύξηση της απασχόλησης και την τόνωση της οικονομίας των παραθαλάσσιων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Άρτας. Την Τρίτη στη Θεοφάνειο Αίθουσα της Πρέβεζας έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Η έρευνα, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή μελέτη φυσικών ειδών ψαριών και αποτελεί ένα επιπλέον ερέθισμα για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα παράλια του Αμβρακικού, όπως οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί, «ένα έργο προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ».