Ένας θάνατος «δώρο» για τα γενέθλια του Χορστ Ζεεχόφερ

[ ARti news / Κόσμος / 12.07.18 ]

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έκανε ένα απάνθρωπο όπως αποδείχθηκε "αστείο", όταν παρουσίαζε το δικό του πρόγραμμα για την «επίλυση» του μεταναστευτικού προβλήματος: «Ακριβώς στα 69α μου γενέθλια- και δεν το ζήτησα- 69 άτομα στάλθηκαν πίσω στο Αφγανιστάν. Είναι αριθμός πάνω από τα προηγούμενα επίπεδα» δήλωσε. 

Μια μέρα, όμως, μετά έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους μετανάστες, που ο Ζεεχόφερ έστειλε στο Αφγανιστάν, αυτοκτόνησε. Πρόκειται για έναν 23χρονο που είχε φθάσει στη Γερμανία προερχόμενος από το βόρειο Αφγανιστάν, πριν  από οκτώ χρόνια όταν ήταν ακόμα ανήλικος. Ο νεαρός Αφγανός βρέθηκε νεκρός σε προσωρινό κατάλυμα, έξι ημέρες μετά την επιστροφή του στην Καμπούλ. 

Το «αστείο» του Ζεεχόφερ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Ένας από τους 69 ανθρώπους που απελάθηκαν ανήμερα στα 69α γενέθλια του Ζεεχόφερ είναι τώρα νεκρός. Ο Χορστ Ζεεχόφερ είναι ένας κατακριτέος κυνικός του οποίου ο χαρακτήρας δεν είναι αντάξιος του αξιώματος του. Η παραίτηση του έπρεπε να είχε υποβληθεί προ πολλού. ΑΚΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕ» έγραψε στο Twitter, ο ηγέτης της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών, Κέβιν Κούνερτ απευθυνόμενος προφανώς και στο δικό του κόμμα.

Βουλευτές των Σοσλιαδημοκρατών χαρακτήρισαν «ντροπιαστικό... χωρίς ίχνος ανθρωπιάς» το μισερό αστείο του Γερμανού υπουργού…