Έκρηξη βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο

[ ARTI news / Κόσμος / 07.08.18 ]

Ένα μεγάλο βυτιοφόρο που μετέφερε υγροποιημένο αέριο πετρελαίου συγκρούστηκε με άλλα φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρή έκρηξη και να προκληθεί φωτιά στο σημείο. 

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, εξαιτίας της έκρηξης τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται μεταξύ 60 και 70.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica 14 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και 2 μεταφέρθηκαν σε ειδικό νοσοκομείο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων.

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν άνθρωποι που τους βρήκαν θραύσματα από γυαλιά και άλλα υλικά που εκτοξεύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις μετά την έκρηξη και λόγω του ωστικού κύματος.

Πολλά αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες και κατέρρευσε μέρος γέφυρας στην οποία κινούνταν το φορτηγό με το αέριο.

Στην περιοχή έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά τρεις ώρες μετά την έκρηξη και στη συνέχεια επιχείρησαν να καθαρίσουν την περιοχή, ώστε να γίνουν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων.