Έκθεση Θεόδωρου Παπαγιάννη στο Κάτω Αθαμάνιο

[ ARTI news / Ήπειρος / 02.07.18 ]

Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του με γενικό τίτλο “ Εν αρχή ήν...ο τόπος “ θα διοργανώσει εκδήλωση τον Αύγουστο με θέμα « Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ και Ο ΤΟΠΟΣ». Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 4 Αυγούστου, 8,30 μ.μ. στο χώρο του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο  και θα είναι αφιερωμένη στο έργο του  συμπατριώτη μας γλύπτη, δάσκαλου και ευεργέτη της τέχνης και του τόπου, Θόδωρου Παπαγιάννη, ιδρυτή του ομώνυμου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βασικά ένα εικαστικό ταξίδι στη γλυπτική μέσα απο το έργο του καλλιτέχνη, με έκθεση έργων του, σχετικές ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ για την καλλιτεχνική του πορεία, για τη γλυπτική τέχνη και το μουσείο “Θεόδωρος Παπαγιάννης”. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο τιμώμενος καλλιτέχνης, καθώς και εκπρόσωποι  προσκεκλημένων φορέων. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κέρασμα με τοπικά εδέσματα και τσίπουρο. Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου 2018.                                                                             

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης γεννήθηκε το 1942 στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Υπήρξε καθηγητής Γλυπτικής από το 1970, με τον διορισμό του ως βοηθός του γλύπτη -καθηγητή Γιάννη Παππά, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Μετά από 40 χρόνια περίπου πανεπιστημιακής καριέρας, ίδρυσε το «Μουσείο Σύγχρονης τέχνης “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ”» στη γενέτειρά του το Ελληνικό Ιωαννίνων.